Adım Rəşad, 34 yaşım var. Professional qumarbaz deyəndə, çoxları elə bilir ki, bu sadəcə bəxt işidir. Amma yox. Mənim üçün həqiqi bir iş yeridir. Səhər saat 9-da oyanıram, özümlə bir fincan qara çay götürüb kompün arxasına keçirəm. Elə bil ofisə gedirəm. Üç il bundan əvvəl tikinti biznesim iflas etdi, hər şeyimi itirdim. O zamanlar qumar mənim üçün tək bir təsəlli idi. Amma tez başa düşdüm ki, əgər bu işə beynimi qoşmasam, məni məhv edər. Və mən öyrəndim.
İlk altı ay ağır keçdi. Gecələr yatmırdım, statistikaları öyrənirdim. Hansı oyunun ev üstünlüyü neçə faizdir, hansı strategiya real gəlir gətirir – bunlar mənim üçün müqəddəs kitab idi. mostbet oyunlar platformasında mən təkcə slotları yox, həm də rulet, blackjack və poker oynayıram. Amma əsas diqqətimi blackjackə verirəm. Səbəb sadədir: orada riyazi üstünlük qazanmaq olar. Kartları saymaqla yanaşı, mən həmçinin bankroll menecmentini də mükəmməl bilirəm. Heç vaxt bir depozitdə bütün pulumu qoymuram. Maksimum – cəmi 5%.
Gəlin bir günümü təsvir edim. Dünən, məsələn. Səhər balansımda 1200 manat var idi. Başladım blackjack masalarını gəzməyə. Aşağı limitlilərlə başlayıram, istiləşmə üçün. İlk iki saat heç nə dəyişmədi – mən yalnız 40 manat qazanmışdım. Sonra bir yüksək limit masasına keçdim. Orada bir oyunçu var idi, aydın görünürdü ki, həvəskar. Qarışıq qərarlar verirdi, dealerə qarşı 16-da dayanırdı. Beş əl ərzində onun səhvlərindən istifadə edib 300 manat çıxartdım. Sonra bir slot masinina keçdim. Slotlar mənim əsas gəlir mənbəyim deyil, amma bəzən bonus turları cəlbedici olur. Bir oyunda üst-üstə üç scatter düşdü, 15 pulsuz fırlanma qazandım. Nəticə? 780 manat təmiz qazanc. Gün sonunda balansım artıq 1980 manat idi.
Ən vacib qaydam – soyuqqanlılıq. Hisslər işə qarışanda, uduzursan. Dəfələrlə görmüşəm: insan ardıcıl beş uduşdan sonra özünü məğrur hiss edir, limitlərini artırır, sonra bir böyük uduzuş onları sındırır. Mən heç vaxt həddimi aşmıram. Gündəlik hədəfim var: ya 15% qazanc, ya da 10% zərərdən sonra dayanıram. Bu qaydanı pozanlar qumarbaz olaraq qalır. Mən isə professionalam.
Bir dəfə çox gülməli hadisə oldu. mostbet oyunlar platformasında yeni bir slot çıxmışdı, adı “Maya Treasures”. Hər kəs deyirdi ki, udmaq olmur. Mən araşdırdım – həqiqətən, RTP (oyunçunun qayıdış faizi) cəmi 94% idi. Aşağı. Amma diqqət yetirdim ki, bonus turunda çarpanlar 1000x-ə çatır. 500 fırlanma test etdim (virtual pulla) və gördüm ki, orta hesabla hər 250 fırlanmada bir bonus aktivləşir. Sonra real pulla oynamağa başladım. İlk 300 manat itdi – ürəyim sıxıldı, amma dayanmadım. Çünki bilirdim ki, bu riyaziyyatdır, mistika deyil. Beşinci depozitdən sonra bonus düşdü. 1200 manat vurdum. Və sonra daha bir bonus – ardıcıl 10 fırlanma içində. Həmin gün 3000 manat qazandım. Müştəri xidməti zəng edib soruşdu: “Necə edirsən?” Gülüb cavab verdim: “Mən oynamıram, mən işləyirəm.”
Yaxınlarım deyir: “Rəşad, bu iş təhlükəlidir.” Bəli, təhlükəlidir. Amma kim dedi ki, tikinti daha təhlükəsiz idi? Hardasa beş ay əvvəl bir oyunçu mənə yaxınlaşdı, əlində 10 min manat, tamamilə içkili. Dedi: “Öyrət mənə.” Cavab verdim: “Əvvəlcə öyrən itirməyi.” O güldü. İki saat sonra onun balansında 200 manat qalmışdı. Qumar oynamaq duyğulardır. Professional olmaq isə duyğuları kənara qoymaqdır.
Bu gün səhər yoxladım, ümumi qazancım 3.5 ildə təxminən 84 min manat olub. Bəzi aylar 10 min qazanıram, bəzi aylar 2 min – amma heç vaxt mənfi aya qapılmamışam. Ev kirayəsi, maşın krediti, uşaqların məktəb haqqı – hamısı qumardan çıxır. Qəribədir, hə? Cəmiyyətdə qumar pisdir deyirlər, amma mənim üçün bu, xilas oldu. Sadəcə qaydaları bilmək lazımdır. Və ən əsası – heç vaxt “bir dəfəlik” fikri ilə oynamayın. mostbet oyunlar mənə öyrətdi ki, şans yoxdur – yalnız ehtimal və hazırlıq var.
İndi axşamdır, çayım bitib. Balansıma baxıram: bu gün +450 manat. Sabah yenə “işə” gedəcəm. Kresloma oturub deyəcəm: “Qoy ən yaxşı qazanan qazansın.” Və bilirəm ki, çox güman ki, həmin adam mən olacam. Çünki professional olmaq təsadüfi deyil – bu seçimdir. Və mən seçmişəm.